Tantliv

Handarbete och andra sysslor, husdjur, balkongodling, förfäran och dagens ungdom

Fåtöljen 06/01/2013

Filed under: Tantliv — Tantliv @ 09:11
Tags: , ,

Tanten var för snål för att köpa en helt ny fåtölj på IKEA. Dessutom kändes det onödigt då hela Blocket svämmade över av likadana fåtöljer. Och även på grund av att tanten ändå ville klä om fåtöljen i egenvalt tyg. Efter några dagars lurande på Blocket dök rätt modell av fåtöljen upp, på lagom avstånd från tanthemmet. Tanten slog till och blev 200 kronor fattigare.

Fåtöljen

Inte så vacker, men bekväm.

Golvstrykning

Ett fantastiskt tyg som det gjorde lite ont att klippa i, men smärtan gick över när resultatet fanns att beskåda och testsitta. Tyget har nog minst 30 år på nacken och kommer från tantens mammas gömmor. Svårt med plats att stryka så vardagrumsgolvet fick agera strykbräda.

Detalj handsytt

Det gamla överdraget behölls, och tanten sydde ett nytt överdrag av det fantastiska tyget. Det syddes sen fast för hand i det gamla överdraget. Detta för att slippa krångla med nya blixtlås, kardborrband och så vidare. Och även för att få lite extra vadderad känsla i fåtöljen, då det gamla tyget var ganska tjockt och ulligt, och det nya tyget är lite tunnare och ganska strukturlöst.

Detalj sidan

Det tog lång tid att fixa fåtöljen, men inte så lång tid som tanten hade trott. En hel söndag och ett par tre timmar efterföljande måndagskväll. Att sy för hand var klart mest tidskrävande.

Färdig!

Färdigt resultat. Numera favoriten i vardagsrummet.

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s